B&B - Casa Alegria

Homebase for discovering authentic Cape Vert

   
Welkom...

...... bij B&B Casa Alegria op het schitterende eiland Santiago.Voor wie het echte kaapverdië wil leren kennen, is een vakantie op Santiago zeer de moeite waard. Gigantische bergen, met kilometers wandelroutes, schitterende dalen met fruitbomen en ruikerriet, idyllische authentieke dorpen, prachtige stranden en de échte Kaapverdische cultuur.

Santiago: een eiland om te hiken, te surfen, te wandelen, offroad te rijden, kleurrijke markten te bezoeken of om gewoon zalig te luieren op het strand. 

Santiago: het meest diverse eiland van Kaapverdië. En de uitvalsbasis voor deze ontdekkingstocht begint bij B&B Villa Alegria in Tarrafal!

Bij Kaapverdië denk je al gauw aan zon, zee, strand. Dit is ook zeker een van de kwaliteiten die Santiago biedt.


Maar dit grootste Kaapverdische eiland kent ook prachtige groene valleien, een bergachtig binnenland en uitgestrekte velden met bananenplantages. Santiago is een eiland met een enorm aanbod voor strand- als cultuur-, wandel- en natuurliefhebbers. Op dit eiland vind je nog de rust en gezelligheid van de lokale bevolking. Het massa toerisme heeft dit Kaapverdische eiland, gelukkig nog niet ontdekt.


De hoofdstad van alle Kaapverdische eilanden, Praia, ligt ook op Santiago. Praia is zeer levendige stad, die voor sommigen de moeite waard is om te bezoeken; anderen zoeken liever de rust van bijvoorbeeld Tarrafal, wat in het noorden van Santiago ligt. 

Hier liggen de mooiste stranden van het eiland. 

In Tarrafal hebben wij in 2019 B&B Villa Alegria geopend. Na in voorafgaande jaren, vaak op familiebezoek/vakantie geweest te zijn, en verliefd te zijn geworden op het eiland, de mensen en de cultuur, kon onze droom verwezenlijkt worden.

Het strand van TarrafalMedio 2020 hebben wij B&B Casa Alegria gekocht en verbouwd om onze gasten een grotere diversiteit van kamers te kunnen bieden; voor elke wens, voor elke portemonnee hebben wij nu luxe kamers beschikbaar! En met succes! Kijk maar eens op onze recensie pagina: 

Happy Clients

De basisgedachte van onze B&B Casa Alegria en B&B Villa Alegria is om kwaliteit en luxe te mengen met het "Afrika" gevoel, wat je op het eiland krijgt. Tenslotte verdient onze gast een "welverdiende" vakantie, maar hoeft hier niet mee in te leveren aan luxe bij een overnachting. 


 
 

Door de grote verschillen tussen het "rijke" Europa, en het minder bedeelde Kaapverdië, gaan wij dan ook bij de bedrijfsvoering uit van bijdragen aan duurzaamheid. 

Wij serveren lokale producten, betrekken de plaatselijke middenstand en handwerklieden bij onze projecten en huishouding. 

Ook zorgen voor eerlijke salarissen voor onze medewerkers, en bieden hen een helpende (financiële) hand bij hun persoonlijke groei en dagelijkse problemen. Daarnaast steunen wij goede doelen en helpen bij ontwikkelingen met bepaalde projecten.

B&B Casa Alegria bevindt zich in de wijk Ponta d'Atum. Op een brede laan in een wijk die nog in ontwikkeling is, maar wel het meest rustige en ruimtelijke gebied van de stad, op 4 minuten lopen vanaf de schitterende rotsen met uitzicht op de Atlantische Oceaan, 6 minuten vanaf het strand van Tarrafal en 3 minuten van het centrum van Tarrafal, waar ook de leuke restaurantjes en winkeltjes gevestigd zijn. De sfeer in de wijk geeft de typisch Kaapverdische "langzaam-aan" instelling weer; waardoor u de cultuur leert kennen, maar met toch de luxe van een verdiend vakantiegevoel. 


 

Wij hopen dat u na het lezen, enthousiast bent geworden over onze B&B Casa Alegria, en zien u graag om u een onvergetelijke vakantie te laten beleven. Misschien hebben wij het genoegen u zelf te mogen ontmoeten en wellicht met onze "Santiago Excursie" op plekken te laten komen, waar zelfs de eilanders nog nooit geweest. 

.

 

 Hiking? Wij verzorgen uw perfecte wandeldag! 
Vraag informatie over onze ervaren gidsen. 
Bezoek onze pagina "excursies" voor alle mogelijkheden.


 

 

De baai van Tarrafal