B&B - CASA ALEGRIA

Homebase for discovering authentic Cape Vert

AV -Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (AV) zijn van toepassing op alle gebruikers van B&B Casa Alegria, Rua Liceu in Tarrafal te Kaapverdië en opgesteld op 1 januari 2020.


Met het aangaan van een huurovereenkomst van een verblijf bij B&B Casa Alegria worden de AV van kracht.


 • Huurders dienen een vaste woon- of verblijfplaats te hebben.
 • B&B Casa Alegria is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van gebruikers.
 • Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gebruikers.
 • Alle risico's met betrekking tot het verblijf in B&B Casa Alegria zijn voor rekening van de gebruikers.
 • Beschadigingen en vermissingen van roerende en onroerende goederen van B&B Casa Alegria dienen door de gebruikers onmiddellijk te worden gemeld en vergoed aan de eigenaar.
 • Gasten dienen de instructies van eigenaar en/of personeel van B&B Casa Alegria op te volgen.
 • B&B Casa Alegria (eigenaar en/of verantwoordelijke medewerkers) kan gasten, bij overtreding van de AV en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang, de toegang tot B&B Casa Alegria ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.
 • Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats van resterend geboekt verblijf.
 • Gasten van B&B Casa Alegria dienen zich te houden aan het huishoudelijk reglement (zie paragraaf 3).
 • Bij het aangaan van een huurovereenkomst gaat de gast akkoord met de door B&B Casa Alegria genomen veiligheidsmaatregelen (camerabewaking en nachtbeveiliging).


Huis- en verblijfsregels

B&B Casa Alegria wil voor alle aanwezige gasten, een zo aangenaam mogelijk verblijf waarborgen.


Om er zeker van te zijn dat gasten geen hinder van elkaars gedrag ondervinden zijn huisregels opgesteld. Wij vragen u vriendelijk om deze huisregels in acht te nemen. Wanneer andere gasten deze huisregels met grote regelmaat overtreden, vragen wij u om dit te melden bij onze medewerkers of de eigenaar van B&B Casa Alegria.


 • Het ontbijtbuffet wordt geserveerd vanaf 08.00 uur tot 10.00 uur. Op verzoek kan deze tijd aangepast worden (eventueel voor een vroeger vertrek uit de villa.
 • Gasten mogen gebruik maken van de keuken, maar dienen deze na gebruik schoon achter te laten.
 • Geluidsoverlast, met name tussen 23.00 en 07.00 uur dient te worden voorkomen.
 • Gebruik van door niet aangemelde gasten (of derden) is niet toegestaan.
 • Bezoekers van gasten mogen niet zonder toestemming of zonder bijbetaling overnachten of ontbijten.
 • Aanwezigheid van verdachte personen dient onmiddellijk gemeld te worden bij de medewerkers (beveiliging).
 • Roken is niet toegestaan op de kamers; wel buiten op het dakterras en de patio's. Vraag de medewerkers om een asbak; het wordt niet gewaardeerd dat sigaretten buiten het hek worden gegooid.
 • Behandel uw verblijf netjes, zodat gasten die na u komen, ook een verzorgde kamer en een fijne vakantie hebben.

Milieu en omgeving


 • Hecht waarde aan het milieu. Ondanks dat Kaapverdië zelf nog geen prioriteit geeft aan het scheiden van afval, vervuiling op straat, etc. verwachten wij van gasten dat zij zelf het goede (bekende) voorbeeld geven. Gooi geen afval op straat, maar neem het mee naar de villa.
 • Op Santiago heersen zeer lange periodes van droogte. Dit betekent dat water schaars kan zijn. Hou hier rekening mee bij gebruik in de keuken en in de badkamer. Douche niet langer dan noodzakelijk. Ook kan het zijn dat het water gewoon "op" is. B&B Casa Alegria heeft een zeer grote, ondergrondse, watertank. Echter wanneer de toelevering vanuit de gemeente stop wordt gezet, ivm leveringsproblemen of schaarste, zijn wij hiervoor niet verantwoordelijk. Op dat moment zullen flessen water geleverd worden bij de wc's en in de keuken, om voor de nodige behoefte zorg te dragen.


Honden op straat

Op Kaapverdië zijn honden op straat en op het strand. Deze honden doen niets, wanneer je hen ook niets doet. Hondsdolheid komt niet voor het het eiland Santiago.

De honden hebben een functie: elke straat/wijk heeft zijn eigen "bewakingshonden; wanneer 's nachts onbekenden door de straat lopen of rijden, verdedigen de honden de wijk met luid geblaf.

Honden die mishandeld zijn door de lokale bevolking (ja het gebeurt uit angst!) zullen alerter zijn en uit kunnen vallen; maa alléén naar degene die hen mishandeld heeft. Zij vergeten niet!

Honden die u te eten geeft zien u voortaan als "voedselbank" en zullen in uw buurt blijven, op het strand of in het dorp. Ook B&B Casa Alegria heeft een aantal eigen "wijkhonden". Zij doen niets, zijn op een leuke manier brutaal, en zullen altijd proberen om binnen het hek te komen. U kunt de honden koekjes geven, maar doe dit een behoorlijk aantal meter buiten het hek.

Medewerkers van B&B Casa Alegria zorgen ervoor dat restjes van het ontbijt aan de honden wordt gegeven. Maakt u zich geen zorgen; wij behadelen ze goed!

Het is ten strengste VERBODEN voor gasten van B&B Casa Alegria om honden te schoppen of te slaan (in de buurt van de casa of in het dorp) wanneer zij niets doen. Wij stellen hier geen prijs op. Mocht u toch geen affiniteit hebben met honden, of omdat ze gewoon "vervelend" zijn: pak een klein steentje of een beetje zand en gooi dit richting de hond. Deze manier van afwijzing zijn zij gewend.

Onze kracht:

gratis uitgebreid ontbijtbuffet

Our strength:

free extended breakfastbuffet

Onze kracht:

hygiëne, schoon & fris

Our strength:

hygene, clean & tidy

Onze kracht:

van alle gemakken voorzien

Our strength:

fully equipped

Onze kracht:

mooie privé badkamers

Our strength:

beautiful private bathrooms

Onze kracht:

speciaal gedecoreerde kamers

Our strength:

special decorated rooms

Onze kracht:

gezellig lounge dakterras

Our strength:

easy lounge roof terrace

Onze kracht:

de gratis lunch kan mee...

Our strength:

free lunch to take ....

Onze kracht:

onze gasten verwennen en laten kennis maken met alles wat dit schitterende eiland te bieden heeft (hiken, biken, rust, natuur, cultuur, zon, zee, strand, surfen, duiken, varen, en nog veel meer

Our strength:

pamper our guests and introduce them to everything this beautiful island has to offer (hiking, biking, tranquility, nature, culture, sun, sea, beach, surfing, diving, boating, and much more

Onze kracht:

respect voor cultuur & natuur

Our strength:

respect for culture & nature

Onze kracht:

geniet van het leven ....

Our strength:

enjoy life...

Locatie Casa Alegria

Wij spreken/We speak/Wir sprechen: