B&B - Casa Alegria

Homebase for discovering authentic Cape Vert

Kamers & Prijzen

Bij het openen van onze B&B Casa Alegria, zijn wij uitgegaan van een aantal, voor ons essentiële, basisprincipes voor het verzorgen van een geslaagde vakantie voor onze gasten:

- Gastvrijheid en vriendelijkheid. 

- Mooie, schone, luxe kamers. 

- Verzorging van een goed en gezond ontbijt.

Voor uw vakantie heeft u bij B&B Casa Alegria de keuze uit 6 kamers en suites:

 • Een grote luxe twee-kamer suite “The Royal”, met televisie, uitgebreide minibar (gratis dagelijks gevuld met sapjes, water, vers fruit, koekjes, bier en wijn), airco en eigen badkamer, een groot balkon met uitzicht over de brede laan en zijlings op de bergen.
 • Een standaard (budget) tweepersoons kamer, genaamd "The Prince" met raam en zicht op de patio, een minibar op de kamer (dagelijks gratis gevuld met water en sapjes), gratis wifi en een windfan. Deze kamer deelt de naastgelegen badkamer met slechts 1 ander kamer (The Princess). 
 • Een standaard (budget) tweepersoons kamer, genaamd "The Princess" met raam en zicht op de patio, een minibar op de kamer (dagelijks gratis gevuld met water en sapjes), gratis wifi en een windfan. Deze kamer deelt de naastgelegen badkamer met slechts 1 ander kamer (The Prince).
 • Een moderne suite op de begane grond met eigen patio, genaamd "The Duke", met televisie, uitgebreide minibar (gratis dagelijks gevuld met sapjes, water, vers fruit, wijn en koekjes), gratis airco en eigen badkamer.
 • Een moderne suite op de begane grond met eigen patio, genaamd "The Duchess", met uitgebreide minibar (gratis dagelijks gevuld met sapjes, water, vers fruit, wijn en koekjes), gratis airco en eigen badkamer.
 • Een familie suite, genaamd "The Queen", over de gehele eerste verdieping (40m2) met een balkon, met uitzicht op de binnenplaats en een groot plein, een minibar (dagelijks gratis gevuld met water, sapjes, bier/wijn, vers fruit en koekjes), gratis airco, een eigen badkamer. Deze suite heeft 2 slaapkamers.

Alle kamers worden elke dag voorzien van schone handdoeken en de mini-bar wordt elke dag aangevuld (bij de prijs inbegrepen). Het beddengoed wordt om de 3 dagen verschoond.

De kamers zijn modern en naar Europese maatstaven ingericht. Dit betekent luxe en goede kwaliteit meubels en accessoires. Wij hebben dus bewust gekozen voor luxere- en niet voor een Kaapverdische inrichting van de kamers. U komt tenslotte op het eiland al zeer ruim in aanraking met de mooie cultuur van de Kaapverdianen, maar bij thuiskomst bij B&B Casa Alegria, mag ook het vakantiegevoel van "ruimte en luxe" niet ontbreken. 

De genoemde kamerprijzen zijn incusief toeristen- en milieubelasting (€ 2,50 per persoon, per nacht) en boekingskosten (€ 5,=). U krijgt dus een complete prijs, zonder verborgen extra kosten!

Ontbijt & dakterras

Op de begane grond is de ruime eetzaal, waar zowel binnen als buiten, op het voorterras gegeten kan worden. Daarnaast beschikt B&B Casa Alegria ook over een zeer groot dakterras, met schitterend uitzicht. Hier kan indien gewenst ook ontbeten worden, of kan de gast genieten van een lekker drankje na een fijne strand- of wandeldag.

Elke ochtend staat een zeer uitgebreid ontbijtbuffet klaar (inbegrepen in kamerprijs!), waar u ook eventueel een lunch (gratis) voor een leuke “wandel- of stranddag” mee kan nemen.  

Tijdens uw verblijf, zijn de manager en diverse (dag-)medewerkers van de Villa, aanwezig van 07.00 tot 21.00 uur. Na 21.00 uur is er een nachtbewaker.

Zij verzorgen eerst het ontbijtbuffet (08.00 uur tot 10.00 uur) en helpen, indien u dit wenst, met het maken van een lunch. Wanneer u de "Casa" verlaat voor een fijne dag, zorgen zij voor de schoonmaak van uw kamer.

Na het ontbijt zullen onze medewerkers de keuken opruimen. Daarna bent u geheel vrij om gebruik te maken van de keuken, om eventueel zelf te koken. De inrichting is hier volledig op aangepast. 


Ontbijtzaal


Dakterras

Dakterras


Ontbijt op dakterras


Het ontbijtbuffet bestaat uit:

 • broodjes/toast/crackers/croissants
 • vleeswaren/kaas/eiergerechten/zoet broodbeleg/worstjes/vis (sardines)
 • koffie/thee/melk/vruchtensappen en smoothies van vers fruit
 • muesli/cruesli/huisgemaakte yoghurt
 • taart/cake/gebak
 • fruit (bananen/appels/sinaasappels/ mango's, en seizoensvruchten)
 • lokale gerechten zoals cachupa 

Mochten er speciale dieetwensen zijn (of allergieën), dan kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier.
Sociale aspecten

Voor het ontbijt serveren wij, zover mogelijk, lokale producten. Hiervoor betrekken we de plaatselijke middenstand, boeren en vissers. Ook wordt veel zelf gebakken (taarten, cakes, inheemse gerechten zoals cachupa). Voor aanpassingen en reparaties betrekken wij handwerklieden bij onze projecten en de huishouding wordt gevoerd door lokale medewerkers.

Wij zorgen voor eerlijke salarissen voor onze medewerkers en bieden hen een helpende (financiële) hand bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling en dagelijkse problemen. In B&B Casa Alegria staat in de hal een vitrine met souvenirs en handwerk voorwerpen (hout en stof). Deze zijn gemaakt door plaatselijke kunstenaars. De volledige opbrengst gaat naar de makers!


Veiligheid

Ondanks dat Tarrafal een zeer veilige en gezellige stad is, waar toeristen echt welkom zijn, hebben wij enige voorzorgsmaatregelen getroffen voor de veiligheid van uw en onze eigendommen. Naast het plaatsen van een kluisje op uw kamer, is toch ook gekozen voor bewaking middels een camerasysteem en een nachtbewaker. Dit delen wij mee in verband met de verplichte melding die wij hierover dienen te doen.

Onze receptionisten/medewerkers zijn aanwezig van 07.00 tot 22.00 uur om u te verwelkomen of te helpen. Vanaf 22.00 uur tot de volgende ochtend 07.00 uur is onze nachtbeveiliger aanwezig. Hij verblijft bij de receptie en in/rond Casa Alegria.Klimaatbeheersing

In B&B Casa Alegria hebben 4 kamers de beschikking over gratis airconditioning. Daarnaast bieden wij voor de budgetkamers de mogelijkheid om een mobiele airco tegen een huurprijs van € 4,50 per nacht te plaatsen.

Kaapverdië heeft de duurste electriciteitskosten ter wereld en het winnen van energie bestaat voor 75% uit diesel (generatoren), wat zeer vervuilend is. Normaal gesproken is airco alléén nodig in de maanden juli tot oktober. B&B Casa Alegria wil de prijzen van bepaalde kamers niet het gehele jaar verhogen, alleen omdat gasten in de zomermaanden gebruik maken van de airconditioning. Daarom is gekozen voor een mobiele airco tegen betaling op de kamers The Prince en The Princess.

B&B Casa Alegria is zeer begaan met onnodige verspilling van o.a. energie; en wij vragen dan ook aan onze gasten om de airco overdag (bij niet aanwezig) uit te zetten. De airconditioning die hangt in uw kamer is effectief genoeg om binnen enkele minuten na uw aankomst te zorgen voor een koele kamer.