B&B - CASA ALEGRIA

Homebase for discovering authentic Cape Vert

Kamers & Prijzen

Bij het openen van onze B&B Casa Alegria, zijn wij uitgegaan van een aantal, voor ons essentiële, basisprincipes voor het verzorgen van een geslaagde vakantie voor onze gasten:


- Gastvrijheid, Service en vriendelijkheid.

- Mooie, schone, luxe kamers.

- Een gezond en ruim ontbijtbuffet als goede start van de dag.


U heeft de bij B&B Casa Alegria de keuze uit 13 suites/kamers, met elk zijn eigen kwaliteiten en mate van luxe. Voor elke "portemonnee" bieden wij de mogelijkheid om te genieten van een vakantie bij Casa Alegria. De kamers zijn modern en naar Europese maatstaven ingericht. Dit betekent goede kwaliteit meubels en accessoires. Wij hebben dus bewust gekozen voor meer luxe- en niet voor een Kaapverdische inrichting van de kamers. U komt tenslotte op het eiland al zeer ruim in aanraking met de mooie cultuur van de Kaapverdianen, maar bij thuiskomst bij B&B Casa Alegria, mag ook het vakantiegevoel van "ruimte en luxe" niet ontbreken. 


Ontbijt op het dakterras

Het ontbijt wordt geserveerd op het dakterras. Ook op de begane grond is de ruime eetzaal, waar zowel binnen als buiten, op het voorterras gegeten kan worden.


Elke ochtend staat een zeer uitgebreid ontbijtbuffet klaar (inbegrepen in kamerprijs!), waar u ook eventueel een lunch (gratis) voor een leuke “wandel- of stranddag” mee kan nemen.


Het ontbijtbuffet bestaat uit:

  • broodjes/toast/crackers/
  • vleeswaren/kaas/eiergerechten/zoet broodbeleg/worstjes/vis
  • koffie/thee/melk/vruchtensappen en smoothies van vers fruit
  • muesli/cruesli/yoghurt
  • taart/cake/gebak
  • Lokale gerechten zoals cachupa, bananen pancakes,
  • fruit (bananen/appels/sinaasappels/ mango's, en seizoensvruchten)


Sociale aspecten

Voor het ontbijt serveren wij, voor zover mogelijk, lokale producten. Hiervoor betrekken wij de plaatselijke middenstand, boeren en vissers. Ook wordt veel zelf gebakken (taarten, cakes, inheemse gerechten zoals cachupa) Voor aanpassingen en reparaties betrekken wij handwerklieden bij onze projecten, en de huishouding wordt volledig gevoerd door lokale medewerkers.


Wij zorgen voor eerlijke salarissen en bieden hen een helpende (financiële) hand bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling en dagelijkse problemen. Ook steunen wij door de inkomsten in onze "honesty bar", projecten voor kansarme kinderen.


Klimaatbeheersing

In B&B Casa Alegria hebben 11 kamers de beschikking over gratis airconditioning. 

Kaapverdië heeft de duurste electriciteitskosten ter wereld en het winnen van energie bestaat voor 75% uit diesel (generatoren), wat zeer vervuilend is. Normaal gesproken is airco alléén nodig in de maanden juli tot oktober. B&B Casa Alegria wil de prijzen van bepaalde kamers niet het gehele jaar verhogen, alleen omdat gasten in de zomermaanden gebruik maken van de airconditioning. Daarom is gekozen voor een mobiele airco tegen betaling op de kamers The Prince en The Princess.


B&B Casa Alegria is zeer begaan met onnodige verspilling van o.a. energie; en wij vragen dan ook aan onze gasten om de airco overdag (bij niet aanwezig) uit te zetten. De airconditioning die hangt in uw kamer is effectief genoeg om binnen enkele minuten na uw aankomst te zorgen voor een koele kamer.