B&B - CASA ALEGRIA

Homebase for discovering authentic Cape Vert

Extra Services

B&B Casa Alegria heeft een pakket van extra diensten samengesteld waar u als gast gebruik van kunt maken. Op uw kamer/suite treft u onze informatie sheet, waarop meerdere diensten en excursies, om Santiago en Tarrafal te verkennen, worden aangeboden. Onze receptie helpt u graag verder, om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.


Een voorproefje van ons excursie aanbod en dienstverlening:


Wandeling Monte Graciosa

Met een onze ervaren gids gaat u na het ontbijt een schitterende (stevige) wandeltocht maken naar de vuurtoren op de Monte Graciosa, de berg waar u op uitkijkt vanaf B&B Casa Alegria en die eigenlijk het gezichtsveld bepaalt vanuit heel Tarrafal.

De wandeling biedt spectaculaire uitzichten over zee en geheel Tarrafal, tot aan de bergkammen in het midden van het eiland Santiago. Wanneer u in de diepte kijkt ziet u grote scholen vissen, deinend in het water. In de struiken, schieten kleine apen van boom naar boom. Op de rotsen klimmen geiten, en tussen de bomen grazen de koeien. U bezoekt de vuurtoren en op de terugweg komt u aan bij een dal met een schitterende keien baai, vol met grote schelpen. Daar nuttigen we een drankje, en genieten van de stilte en het uitzicht. Eenmaal uitgerust, gaat u weer terug naar het strand. 

Een mooie wandeling die vooral in de ochtend aan te raden is.

Excursie "Santiago Norte" (privé tour)

Met een gids, nemen wij u, op een privé tour met auto, mee voor een kennismaking met de pareltjes van Santiago Noord. Na het ontbijt bij B&B Casa Alegria, vertrekken wij richting de vallei waar de grootste boom van Afrika staat, de Poilon. Deze oude kapokboom is zo groot, dat er zelfs geen 20 mensen omheen kunnen staan om de volledige omtrek te halen.
Daarna gaan we naar de kleurrijke markt van Assomade. Hier vind u vooral vrouwen die hun produkten van het land te koop aanbieden en waar o.a. de grote verse tonijnen worden verwerkt. De kakofonie van geluiden en een regenboog van kleuren zorgen voor een kennismaking met het echte Afrika.

U bezoekt de bananen plantages en het stuwmeer bij Principal, waar u in een schitterend bergdal ook een tussenstop maakt, om in een hangmat kan genieten van een heerlijk drankje en de serene rust.

Van de Oostkust naar het midden van het eiland, om via de Westkust terug te gaan naar Tarrafal. En daar aan de Westkust brengen we ook nog een bezoek aan "Silverbeach", een idyllisch strandje verstopt achter een palmenbos, waar u kunt zwemmen of gewoonweg staren over de zee, of de koeien aanschouwen die daar op het strand lopen te struinen. Silverbeach kleurt met de weersomstandigheden mee: als de zon schijnt, lijkt het zand zilver, als het bewokt is, is het zand zwart. 

Excursie Santiago compleet (privé tour)

Met onder andere een bezoek aan de oude slavenstad Cidade Velha, met de oudste straat van Santiago, en een dorpje wat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Hier is de geschiedenis van Kaapverdië gestart. Cidade Velha betekent "oude stad" en is ruim 500 jaar oud. Het historische centrum groeide uit tot handelsgebied en was een centrale plek in de wereld voor de slavenhandel. Op het oog een prachtig koloniaal dorpje met zeezicht, maar in werkelijkheid een plek met een schimmig verleden. Toen in 1496 de Portugezen Kaapverdiëontdekten was het land nog onbewoond, maar al snel ging de eilandengroep een grote rol spelen in de slavenhandel. De nederzetting Ribeira Grande (tegenwoordig Cidade Velha) werd gesticht, en Kaapverdië werd een belangrijk tussenstation voor slaven die van West-Afrika naar Amerika werden gebracht.


Het is de plek waar lang geleden de Kaapverdiaanse cultuur is ontstaan en de overblijfselen uit de koloniale tijd zijn nog redelijk intact gebleven. Zo staat hét symbool van de slavernij, de Pelourinho – ofwel slavenpaal, nog op dezelfde plek als vroeger. Slavenpalen werden indertijd gebruikt om slaven aan vast te binden voordat ze werden afgeranseld met de zweep, en in Cidade Velha staat het ding nog fier overeind. Hier moet je even stoppen en je ogen dichtdoen. Even nadenken over het kwaad dat hier is gedaan. Stilstaan bij de families die uit elkaar zijn gerukt, de mensen die zonder pardon naar de andere kant van de wereld zijn gestuurd om daar als slaaf voor rijke blanken te werken. Een verschrikkelijke gedachte.

Na een wandeling door Cidade Velha lunchen we aan de boulevard. Waarna we een bezoek brengen aan het Sao Felipe fort boven op de heuvel.


In de 16e eeuw werd het fort gebouwd om de Portugezen te beschermen tegen piraten en andere tegenstanders. Dit indrukwekkende fort met mooie uitzichten over land en zee is geopend voor bezoekers. Ook dit fort brengen wij een bezoek.

Na een bezoek aan Cidade Velha gaan we naar de rechterkant van het eiland om de stuwdam te bezoeken. Deze dam is in 2010 gebouwd door China en geschonken aan Kaapverdië. De omgeving van de dam is schitterend. Vooral veel vogels vinden daar hun broedplaats. De dam vormt eigenlijk de watervoorziening van heel Santiago. De rust in de valei en de wandeling om het meer heen, maken dit natuuruitstapje compleet.


Hierna vertrekken we via de Westkant van het eiland richting Tarrafal, waar we op de terug weg, u een aantal maal laten stoppen om op mooie plekken schitterende foto's van de omgeving te kunnen laten maken en waarbij onze gids zeker ook nog een paar "pareltjes" weet te tonen. Eenmaal richting Tarrafal, slaan we natuurlijk een bezoek aan "Silverbeach" niet over (zie eerdere beschrijving), om de dag te eindigen met een verfrissende duik in de zee bij dit geweldig mooie, rustige strand.


Een offroad privé tour naar de grotten bij Aquas Belas:
Deze ruige rit over bijna onbegaanbare paden is een ware belevenis. Aan het eind van de tocht wacht een stevige wandeling de berg af, richting keienstrand. Daar maken we in de grot een spektakel van het golvenspel mee. Na het nuttigen van een drankje, beginnen we aan de terugtocht. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die niet goed ter been zijn of rugklachten hebben.

De tocht naar deze grotten wordt voor de "gewone" toerist normaal door de reisorganisaties, per boot aangeboden. Je ziet de grotten in de verte, maar maakt niet het ware spektakel mee. De eigenaren van B&B Casa Alegria hebben echter tijdens hun omzwervingen op het eiland, deze route ontdekt en bieden hiermee een exclusieve beleving aan. 


Na het bezoek aan de grotten rijden we over de ruige heuvels via Figueira das Naus naar Ribeira da Prata, waar we de auto neerzetten en wandelen tussen de hoge palmen naar het "Silver beach". Hier is een mooi foto moment ingelast. Onderhand heeft de familie die daar woont, de kip en de net gevangen vis op de BBQ gelegd, en eten we op geheel primitieve wijze, een hapje mee.

Vanuit Ribeira de Prata rijden we naar het keien en surfstrand van Chao Bom. Niet om op een surfplank te stappen, maar om de kracht van de zee te zien. De gigantisch hoge golven, en de plek waar geen enkele rots of steen een andere vorm heeft dan rond.


Hierna vertrekken we weer richting Tarrafal, waar we op de terug weg, u een aantal maal laten stoppen op mooie plekken om schitterende foto's van de omgeving te kunnen maken.

Hiken Tours: Sera Malagueta / Gongon / Lagoa

Met een onze ervaren gidsen zijn er zeer veel mogelijkheden om een dag te gaan hiken op het schitterende eiland. Onder andere de hike in het Sera Malagueta Nationale Park. Een natuurgebied met vele niveau's en schitterende uitzichten over het eiland. Het park heeft het hoogst aantal soorten flora en fauna van het eiland Santiago.


Al onze wandelingen worden afgestemd op uw ervaring. Wij bespreken met u de mogelijkheden voor het ontdekken van de diverse gebieden. Vergeet u de wandelschoenen (of stevige sportschoenen) niet! Dan zorgen wij voor een onvergetelijke ervaring! 

Alle tours zijn inclusief vervoer, water en een lunch ter plekke. D

Huurauto

Wanneer u prijs stelt op het huren van een auto om mobiel te kunnen zijn en zelf het eiland wilt verkennen, kunnen wij zorg dragen hiervoor. B&B Casa Alegria heeft een uitstekende relatie met een gerenommeerd autoverhuurbedrijf. Hierdoor bent u verzekerd van een scherpe huurprijs en een goede auto. De kosten voor het huren van een auto zijn afhankelijk van het soort auto dat u wenst.

Boottour met vissen en bbq

Een bijzondere beleving is onze boottour met vissen, snorklen en een bbq waarbij uw eigen vangst wordt bereid. U gaat met de typisch Kaapverdische gekleurde vissersbootjes, een ervaren kapitein en onze gids varen. Er wordt gezwommen, gesnorkeld en u gaat vissen. Aan het einde van de tour, volgt een bbq met de door u gevangen vis en daarbij salades, rijst, en drank.

Volgens veel van onze gasten is dit een geweldige trip. Deze trip moet 2 dagen van tevoren worden aangevraagd bij onze receptie.

unsplash