B&B - CASA ALEGRIA

Homebase for discovering authentic Cape Vert

Excursies


B&B Casa Alegria heeft een pakket van extra diensten samengesteld waar u als gast gebruik van kunt maken. Bij het reserveringsformulier kunt u uw keuzes kenbaar maken, waarna wij bij uw aankomst bij B&B Casa Alegria in overleg een datum kunnen plannen. Onderstaand treft u informatie over de excursies die wij bieden, alsmede de informatie over het huren van een auto of fiets.


Wandeling Monte Graciosa


Met een onze gids gaat u na het ontbijt een schitterende (stevige) wandeltocht maken op de Monte Graciosa, de berg waar u op uitkijkt vanaf B&B Casa Alegria en die eigenlijk het gezichtsveld bepaalt vanuit heel Tarrafal.

De wandeling biedt spectaculaire uitzichten over zee en geheel Tarrafal, tot aan de bergkammen in het midden van het eiland Santiago. Wanneer u in de diepte kijkt ziet u grote scholen vissen, deinend in het water. In de struiken, schieten kleine apen van boom naar boom. Op de rotsen klimmen geiten, en tussen de bomen grazen de koeien.

Na een tocht van ongeveer 2 uur komt u aan bij een dal met een schitterende keien baai, vol met grote schelpen. Daar nuttigen we een drankje, en genieten van de stilte en het uitzicht.
Vervolgens is het aan u om door te lopen (natuurlijk met de gids) tot de punt van de berg (ruim 1 uur verder), waar een klein wit huisje staat en de uitzichten nog spectaculairder zijn. Dit laatste stuk is echter alleen aan te raden voor de wat meer ervaren hikers.

Nadat we weer terug wandelen richting beginpunt, komen we na deze wandeling (totaal ongeveer 4,5 uur), weer aan op het strand van Tarrafal. Daar genieten onder het genot van een lekker glas koud bier, een wijntje of fris, van een late lunch bij restaurant Baia Verde (bij prijs inbegrepen).

Santiago Excursie


Met een gids, nemen wij u mee voor een kennismaking met de pareltjes van Santiago. Na het ontbijt bij B&B Casa Alegria, vertrekken wij richting de vallei waar de grootste boom van Afrika staat, de Poilon. Deze oude kapokboom is zo groot, dat er zelfs geen 20 mensen omheen kunnen staan om de volledige omtrek te halen.
Daarna gaan we naar de kleurrijke markt van Assomade. Hier vind u vooral vrouwen die hun produkten van het land te koop aanbieden en waar o.a. de grote verse tonijnen worden verwerkt. De kakofonie van geluiden en een regenboog van kleuren zorgen voor een kennismaking met het echte Afrika.

Hierna kunt u kiezen:

A. Een bezoek aan de oude slavenstad Cidade Velha:

Dit is de oudste plek van Kaapverdië en staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Hier is de geschiedenis van Kaapverdië gestart. Cidade Velha betekent oude stad en is ruim 500 jaar oud. Het historische centrum groeide uit tot handelsgebied en was een centrale plek in de wereld voor de slavenhandel. Op het oog een prachtig koloniaal dorpje met zeezicht, maar in werkelijkheid een plek met een schimmig verleden. Toen in 1496 de Portugezen Kaapverdiëontdekten was het land nog onbewoond, maar al snel ging de eilandengroep een grote rol spelen in de slavenhandel. De nederzetting Ribeira Grande (tegenwoordig Cidade Velha) werd gesticht, en Kaapverdië werd een belangrijk tussenstation voor slaven die van West-Afrika naar Amerika werden gebracht.

Het is de plek waar lang geleden de Kaapverdiaanse cultuur is ontstaan en de overblijfselen uit de koloniale tijd zijn nog redelijk intact gebleven.
Zo staat hét symbool van de slavernij, de Pelourinho – ofwel slavenpaal, nog op dezelfde plek als vroeger. Slavenpalen werden indertijd gebruikt om slaven aan vast te binden voordat ze werden afgeranseld met de zweep, en in Cidade Velha staat het ding nog fier overeind. Hier moet je even stoppen en je ogen dichtdoen. Even nadenken over het kwaad dat hier is gedaan. Stilstaan bij de families die uit elkaar zijn gerukt, de mensen die zonder pardon naar de andere kant van de wereld zijn gestuurd om daar als slaaf voor rijke blanken te werken. Een verschrikkelijke gedachte.

Na een wandeling door Cidade Velha lunchen we aan de boulevard. Waarna we een bezoek brengen aan het Sao Felipe fort boven op de heuvel.


In de 16e eeuw werd het fort gebouwd om de Portugezen te beschermen tegen piraten en andere tegenstanders. Dit indrukwekkende fort met mooie uitzichten over land en zee is geopend voor bezoekers. Ook dit fort brengen wij een bezoek.

Na een bezoek aan Cidade Velha gaan we naar de rechterkant van het eiland om de stuwdam te bezoeken. Deze dam is in 2010 gebouwd door China en geschonken aan Kaapverdië. De omgeving van de dam is schitterend. Vooral veel vogels vinden daar hun broedplaats. De dam vormt eigenlijk de watervoorziening van heel Santiago. De rust in de valei en de wandeling om het meer heen, maken dit natuuruitstapje compleet.

Vanuit Ribeira Seca rijden we naar de westkant van het eiland, naar het keien en surfstrand van Chao Bom. Niet om op een surfplank te stappen, maar om de kracht van de zee te zien. De gigantisch hoge golven, en de plek waar geen enkele rots of steen een andere vorm heeft dan rond.

Hierna vertrekken we weer richting Tarrafal, waar we op de terug weg, u een aantal maal laten stoppen op mooie plekken om schitterende foto's van de omgeving te kunnen maken.

Naar verwachting komen we weer aan bij B&B Villa Alegria rond 16.30, waar wij als afscheid van de dag nog zelfgemaakte cocktails voor u serveren.

De kosten voor deze excursie bedragen € 90,= per persoon. Dit is inclusief vervoer, lunch, dranken gedurende de gehele dag, entree Fort Sao Felipe, cocktails en hapjes in de Casa bij thuiskomst.


B. Een offroad tour naar de grotten bij Aquas Belas:

Deze ruige rit over bijna onbegaanbare paden is een ware belevenis. Aan het eind van de tocht wacht een stevige wandeling de berg af, richting keienstrand. Daar maken we in de grot een spektakel van het golvenspel mee. Na het nuttigen van een drankje, beginnen we aan de terugtocht. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die niet goed ter been zijn of rugklachten hebben.

De tocht naar deze grotten wordt voor de "gewone" toerist normaal door de reisorganisaties, per boot aangeboden. Je ziet de grotten in de verte, maar maakt niet het ware spektakel mee. De eigenaren van B&B Casa Alegria hebben echter tijdens hun omzwervingen op het eiland, deze route ontdekt en bieden hiermee een exclusieve beleving aan.

Na het bezoek aan de grotten rijden we over de ruige heuvels via Figueira das Naus naar Ribeira da Prata, waar we de auto neerzetten en wandelen tussen de hoge palmen naar het "zwarte strand". Hier is een mooi foto moment ingelast. Onderhand heeft de familie die daar woont, de kip en de net gevangen vis op de BBQ gelegd, en eten we op geheel primitieve wijze, een hapje mee.

Vanuit Ribeira de Prata rijden we naar het keien en surfstrand van Chao Bom. Niet om op een surfplank te stappen, maar om de kracht van de zee te zien. De gigantisch hoge golven, en de plek waar geen enkele rots of steen een andere vorm heeft dan rond.


Hierna vertrekken we weer richting Tarrafal, waar we op de terug weg, u een aantal maal laten stoppen op mooie plekken om schitterende foto's van de omgeving te kunnen maken.

Naar verwachting komen we weer aan bij B&B Casa Alegria rond 16.30, waar wij als afscheid van de dag nog zelfgemaakte cocktails voor u serveren op het dakterras.

De kosten voor deze excursie bedragen € 90,= per persoon. Dit is inclusief vervoer, lunch, dranken gedurende de gehele dag, cocktails en hapjes in de casa bij thuiskomst.

Hiken Sera Malagueta Natural Park & Museum van Verzet


Met een onze gids gaat u na het ontbijt een hiking toer (stevige wandeltocht) maken in het Sera Malagueta Nationale Park. Een natuurgebied met vele niveau's en schitterende uitzichten over het eiland. Het park heeft het hoogst aantal soorten flora en fauna van het eiland Santiago. De wandeling wordt afgesteld op uw ervaring met wandelen (2 uur, 3 uur, 4 uur of 6 uur).

Afhankelijk van de duur van de tocht, komt u op verschillende, zeer bezienswaardige plekken. Onder andere een bezoek aan het dorp van de Wettenlozen is daarbij mogelijk. Een groep bewoners hebben een eigen leefgemeenschap opgericht, en leven volgens eigen wetten en normen. Zeer de moeite waard om deze primitieve levenswijze te aanschouwen.

Wij raden aan, wanneer u deze excursie vanuit Nederland al geboekt heeft, om stevige gympen of wandelschoenen mee te nemen. Wij verzorgen de drank en een snack voor onderweg.


Wanneer u een hikingtocht van ongeveer (maximaal) 5 uur heeft uitgekozen, kan er nog een bezoek worden gebracht aan het voormalig concentratiekamp van Tarrafal (tegenwoordig Museum van Verzet), wat net buiten deze stad ligt.

Het complex is geïnspireerd op de Duitse concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Het gevangenkamp van Tarrafal – ook wel bekend als kamp van de langzame dood – was een strafkolonie die werd opgericht door de Portugese dictator Salazar. Het diende om Portugese revolutionairen van de toenmalige kolonie en onafhankelijkheidsstrijders gevangen te nemen.

Na het hiken/Museumbezoek, vertrekken wij weer richting Tarrafal, waar we met een lichte lunch deze excursie afsluiten.

De kosten voor deze excursie bedragen € 60,= p.p. Dit is inclusief vervoer, toegangskaart voor het park, drank en versnapering tijdens de wandeling en een lichte lunch bij terugkomst in Tarrafal.

Huurauto


Wanneer u prijs stelt op het huren van een auto om mobiel te kunnen zijn en zelf het eiland wilt verkennen, kunnen wij zorg dragen hiervoor. B&B Casa Alegria heeft een uitstekende relatie met een gerenommeerd autoverhuurbedrijf. Hierdoor bent u verzekerd van een scherpe huurprijs en een goede auto. De kosten voor het huren van een auto zijn afhankelijk van het soort auto dat u wenst.

U kunt bij het reserveringsformulier aangeven of u een auto wilt huren. Hierna nemen wij contact op om de mogelijkheden met u te bespreken.


Mountainbikes


B&B Casa Alegria verhuurt eigen nieuwe mountaibikes. De huurprijs bedraagt € 11,= (of 1200 cve wanneer u ter plekke huurt) per dag, per fiets. De borg bedraagt € 50,= (per huur). De fietsen zijn nieuw en worden na elke huurperiode, nagekeken, gewassen, etc, zodat u altijd op een veilige fiets, de omgeving kunt verkennen.

Onze kracht:

gratis uitgebreid ontbijtbuffet

Our strength:

free extended breakfastbuffet

Onze kracht:

hygiëne, schoon & fris

Our strength:

hygene, clean & tidy

Onze kracht:

van alle gemakken voorzien

Our strength:

fully equipped

Onze kracht:

mooie privé badkamers

Our strength:

beautiful private bathrooms

Onze kracht:

speciaal gedecoreerde kamers

Our strength:

special decorated rooms

Onze kracht:

gezellig lounge dakterras

Our strength:

easy lounge roof terrace

Onze kracht:

de gratis lunch kan mee...

Our strength:

free lunch to take ....

Onze kracht:

onze gasten verwennen en laten kennis maken met alles wat dit schitterende eiland te bieden heeft (hiken, biken, rust, natuur, cultuur, zon, zee, strand, surfen, duiken, varen, en nog veel meer

Our strength:

pamper our guests and introduce them to everything this beautiful island has to offer (hiking, biking, tranquility, nature, culture, sun, sea, beach, surfing, diving, boating, and much more

Onze kracht:

respect voor cultuur & natuur

Our strength:

respect for culture & nature

Onze kracht:

geniet van het leven ....

Our strength:

enjoy life...

Locatie Casa Alegria

Wij spreken/We speak/Wir sprechen: